در حال بارگذاری ...
تئاتر آذربایجان شرقی در سالی که گذشت

درخشش در جشنواره ها در سال اقبال عمومی

ئاتر آذربایجان شرقی در سالی که گذشت توانست یکی از بهترین سال های فعالتی خود را به ثبت رساند. انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی در راس فعالیت های تئاتری خود توانست مخاطبان بیشماری را به سالن های تئاتری بکشاند. به گزارش روابط عمومی این انجمن ۲۷۹ متن در سال ۱۳۹۷ ، توسط شورای نظارت و ارزشیابی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی بازخوانی شده است. در ادامه گزارش فعالیت های این انجمن، ۱۵۱ نمایش در شهرستان های استان آذربایجان شرقی به روی صحنه رفته است و این نمایش ها ۱۶۵۰ بار در سالن های مختلف اجرا شده اند.

به گزارش اذربایجان شرقی،  تعداد گروه های نمایشی استان آذربایجان شرقی در سالی که گذشت به 38 گروه رسید. سال 97 به دلیل استقبال خاص مخاطبان از نمایش های روی صحنه دارایه رتبه قابل توجهی بین سال های گذشته تئاتر آذربایجان شرقی بوده است؛ به طوری که 324661 نفر در مجموع از نمایش های روی صحنه در این استان دیدن کرده اند که در نوع خود این آمار بسیار قابل توجه می باشد. این آمار در صورتی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی ثبت شده است که فعالیت های سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر تبریز به علت عدم استحکام بنا تمامی 6 ماه دوم سال را تعطیل بوده است.

تئاتر آذربایجان شرقی همچنین در سالی که گذشت علاوه بر حضور چشمگیر در جشنواره های مختلف داخلی و خارجی، توانست جشنواره های بین المللی و داخلی در خور شانی را برگزار کند.

برگزاری هر چه منظم جشنواره سی ام استانی آذربایجان شرقی که به نوعی ویترین تئاتری این استان نیز به شمار می رود منظم تر از همیشه برگزار شد و تاثیرات برگزاری این جشنواره در راهیابی گروه های مختلف به جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز بسیار مشهود بود.

اولین دوره جشنواره بین المللی صلح نیز از جمله جشنواره هایی بود که به تولیت موسسه الف در تبریز برگزار شد که اثرات چشمگیری نیز بر بدنه تئاتر تبریز و استان داشت.

دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران نیز مرداد و شهریور امسال در منطقه ارسباران تئانست یکی از بهترین رویداد های تئاتری کشور را برای آذربایجان شرقی رقم زند و با پشتوانه دوازده ساله خود به استقبال جشنواره سیزدهم برود.

جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی تبریزیم نیز از جمله جشنواره هایی بود که توانست نگاه های هنرمندان تئاتر خیابانی را به تبریز جلب کند.

جشنواره سراسری تئاتر خیابانی ارس نیز توانست با برگزاری پنجمین دور از جشنواره، پیشوند سراسری را از ششمین دوره جشنواره همراه نام خود کند.

جشنواره های شهرستانی بناب، مراغه و آذرشهر نیز از جشنواره هایی بودند که توانستند نگاه علاقه مندان و فعالین تئاتر را به سوی این منطقه جلب کنند. به طوری که به زعم مسئولین استانی و داوران این جشنواره ها، جشنواره تئاتر خلاق آذر شهر فراتر از حد یک جشنواره شهرستانی توانست به خوبی بدرخشد و در سال های آینده نتایج تاثیر گزاری در تئاتر این منطقه خواهد داشت.

برگزاری جلسات نقد و بررسی آثار روی صحنه در شهر تبریز، به همت روابط عمومی انجمن هنرهای نمایشی اآذربایجان شرقی، طبق تفاهم نامه  این انجمن و انجمن دانش آموختگان تئاتر تبریز برای اکثریت نمایش ها برگزار شد و مشروح جلسات نقد و گزارش های تصویری این نشست ها در سایت ایران تئاتر درج گردید. برگزاری جلسات نقد آثار به زعم منتقدان و اساتید تئاتر آذربایجان یکی از حلقه های گم شده تئاتر این استان بود که پس از آسیب شناسی و طرح برنامه، بنیان گذاشته شد و هم اینک نیز این جلسات برای آثار روی صحنه برگزار می شود.

علاوه بر کسب موفقیت در جذب تماشاگر برای تئاتر استان، موفقیت های تئاتر آذربایجان شرقی در عرصه جشنواره ها نیز مشهود بود.

حضور گروه های مختلف آذربایجان شرقی در هفت بخش سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز در نوع خود جالب توجه بود. نمایش پرسه های موازی به کارگردانی علی کاظمی وند توانست با درخشش در جشنواره سی ام استانی، نظر بازبینان فجر را نیز جلب کند و به بخش ایران الف جشنواره سی و هفتم فجر راه یابد.

نمایش اتابک پارکنین تراژدیسی نیز توفیق اجراهای عمومی خود را تکرار کرد و به بخش چهل سالگی جشنواره فجر امسال راه یافت. کارگردانی این نمایش را سیروس مصطفی بر عهده داشت و مرتضی هاشم زاده نویسنده این اثر بود.

در بخش تئاتر خیابانی جشنواره فجر نیز آذربایجان شرقی دارای دو نماینده بود. نمایش های سو گلین به کارگردانی مهدی صالح یار و ماشین زمان به کارگردانی محمد یوسفی زاده نمایندگان آذربایجان شرقی در بخش تئاتر خیابانی سی و هفتمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر بودند.

آیدین تبریزی، عکاس تبریزی نیز موفق شد تا به جمع 45 عکاس برتر و برگزیده جشنواره سی و هفتم فجر راه یابد.

همچنین پوستر طراحی شده توسط شاهین علوی، طراح تبریزی نیز توانس به جمع پوستر های برگزیده جشنواره فجر راه یابد.

اما یکی از نقاط قوت و قابل اتکای تئاتر آذربایجان در سالی که گذشت، راه یابی مهدی علیپور اصل نویسنده جوان تبریزی به جمع 7 نویسنده برتر جشنواره فجر در سال 97 بود. وی با نگارش نمایشنامه عاشقانه های لجنی توانست به خوبی نام خود را بین نویسندگان جوان کشور مطرح کند و امید ها را در دل دغدغه مندان تئاتر استان زنده کند.

 

علاوه بر حضور موفق گروه های استان آذربایجان شرقی در جشنواره بین المللی تئاتر فجر، گروه های فعال این استان در جشنواره های متعدد خارجی نیز موفق به حضور و درخشش شدند.

مهدی صالحیار تیر ماه امسال با نمایش باشلوق در جشنواره بین المللی هنر بدون محدودیت گرجستان و بلغارستان درخشید. همچنین نمایش سوگلین به کارگردانی مهدی صالحیار در فستیوال بین المللی تئاتر هایفست ارمنستان که مهر ماه 97 برگزار شد درخشید.

 

گروه آینا یکی از گروه های فعالان آذربایجان شرقی و تبریز است که سال جاری توانست با نمایش چمچه خاتون در فستیوال های آنکارا ترکبه ، سارایوو بوسنی و همچنین ازمیر ترکیه حضور موفقی داشته باشد.

انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی در سالی که گذشت شروع به برگزاری ورکشاپ های متعددی در شهرستان های مختلف استان نمود که طبق برنامه ریزی این انجمن، ورکشاپ های بازیگری،  کارگردانی و نمایشنامه نویسی در سال جدید به طور گشترده ایی برگزار خواهد شد




مطالب مرتبط

پیشکسوت تئاتر تبریز مطرح کرد

ابراهیم عباسعلیزاده: روند برگزاری اولین روز جشنواره سهند مطلوب بود
پیشکسوت تئاتر تبریز مطرح کرد

ابراهیم عباسعلیزاده: روند برگزاری اولین روز جشنواره سهند مطلوب بود

پیشکسوت عرصه تئاتر تبریز روند اجرای نخستین روز از برگزاری جشنواره تئاتر مناطقه‌ای سهند در تبریز را مطلوب دانست و با ابراز امیدواری درباره توسعه امکانات در تئاتر استان‌ها گفت امید که شاهد موفقیت‌های بیش از پیش باشیم.

|

پیام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

پیام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، در پیامی به مناسبت برگزاری جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند در تبریز، نوشت آنچه که امروز به عنوان هنر تئاتر متبلور شده و به منصه‌ ظهور رسیده، به واقع ثمره‌ اندیشه‌ انسان‌هایی فرهنگ مدار است که باورهای الهی،‌ انسانی و اجتماعی را ...

|

پیام استاندار آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

پیام استاندار آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

استاندار آذربایجان‌شرقی، در پیامی به مناسبت برگزاری جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند در تبریز، این رویداد را محلی برای نمایش تنوع و تعدد نگرش‌ها و ‌اندیشه‌ها دانست که فضایی مناسب را فراهم می‌کند تا اصحاب هنر در کنار هم قرار بگیرند.

|

گفت‌وگو با حسین اصل عبداللهی، مدرس، نویسنده و کارگردان تئاتر

برای شناخت بهتر، انسان را در پرانتز قرار دادم
گفت‌وگو با حسین اصل عبداللهی، مدرس، نویسنده و کارگردان تئاتر

برای شناخت بهتر، انسان را در پرانتز قرار دادم

حسین عبداللهی، مدرس و کارگردان تئاتر با نقل این جمله هوسرل که «برای شناخت هر پدیده‌ای، باید آن را در پرانتز قرار بدهیم»، می‌گوید برای شناخت و گذاشتن ذات انسانی در بوته آزمایش، در نمایش «پرانتز باز انسان پرانتز بسته»، وجود و ماهیت انسان را در پرانتز قرار داده است.

|

نظرات کاربران