نمایش خیابانی چمچه لر خاتینی به کارگردانی رقیه ولی پور اواخر شهریور و اوایل مهر در نقاطی از تبریز به اجرا در آمد.
به گزارش تئاتر آذربایجان شرقی،نمایش خیابانی چمچه لر خاتینی به نویسندگی محمد رمضانی و به کارگردانی رقیه ولی پور اواخر شهریور و اوایل مهر در نقاطی از تبریز به اجرا در آمد.
گفتنی است این اثر تک بازی بوده و بصورت نقاره خانی با بازی رقیه ولیپور اجرا شد.
این نمایش یکی از آیین های معروف در آذربایجان، رسم چومچه خاتون یا چمچه لر خاتینی است.
مردم هنگامی که با کم آبی و عدم نزول باران مواجه می شوند، پارچه ای رنگین به چومچه می بندند که نشانی از خاتون است.
پس از آن کودکان و نوجوانان با بلند کردن چومچه های رنگین، در کوچه ها به راه می افتند و سرودهای باران خواهی سر می دهند. عده ای نیز با طبل و دهل چومچه گردانان را همراهی می کنند. باران خواهان ضمن باران خواهی در شهرها و روستاها می چرخند و وقتی به در خانه ای می رسند، انعام دریافت می کنند. این مراسم در مناطق مختلف ایران نیز به نام های دیگر برگزار می شود. در گیلان به رسم مشابه چمچه گلین، کتراگنشه و در بوشهر، عروس زشت می گویند.
این مراسماز جمله مراسم فراگیر و رایج در آیین نمایشی بارانخواهی در نقاط مختلف ایران و حتیدیگر کشورهاست (از جمله ترکیه، بلغارستان، یوگسلاوی، سوریه، ترکمنستان، تاجیکستان،پاکستان.)
جهانگیر چالاکی، که با نمایش آیینی مذهبی شمرکشی در این جشنواره حضور داشته است با اعلام نتایج در مراسم اختتامیه، در بخش نویسندگی و بازیگری حائز رتبه های تقدیر داوران گردید.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه خدمت رسانی فضای مجازی برای اجرای تئاتر و معرفی اثرها در شرایط موجود اهمیت بسیاری دارد، افزود: متاسفانه ما نتوانستیم استفاده از این ابزارها را تقویت کنیم و روش سنتی را در پیش گرفتیم.
احمد رجب پور با اشاره به مدت رمان کم جشنواره از اعلام فراخوان تا ارسال آثار به جشنواره گفت:در این مدت کم استقابل خوبی از جشنواره توسط هنرمندان شد که 31 اثر به دبیرخانه ارسال شده بود که 18 اثر به مرحله داوری رسیده و 3 اثر نیز به جشنواره فجر راه یافتند.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت:امیدواریم آثار برگزیده سی و دومین دوره جشنواره تئاتر آذربایجانشرقی جز برترین های جشنواره فجر باشند.