در حال بارگذاری ...
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز

جشنواره میرزا آقا تبریزی اولین گام های خود را محکم برداشته است

حجت الاسلام احمد حمیدی برگزاری جشنواره میرزا آقا تبریزی را در استان اقدامی شایسته دانست و گفت: به عنوان فردی که هم در بُعد ستادی و سیاستگذاری و هم در راستای اجراییِ فعالیت‌های فرهنگی در بخش‌های مختلف طی سالیان متمادی حضور داشته‌ام، برگزاری چنین رویدادی را مثبت ارزیابی می‌کنم.

به گزارش آذربایجان شرقی و به نقل از دبیرخانه اولین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریزی در بیان مزیت برگزاری این فستیوال توضیح داد: نخست اینکه انجمنی تخصصی و مردم نهاد در تبریز این اعتماد به نفس را پیدا کرده که دست به برگزاری یک جشنواره ملی زده و دوم آنکه نحوه اطلاع‌رسانی و استفاده از المان‌های بومی و نیز ارزش‌دهی به یک نمایشنامه‌نویس معاصر فعال در عرصه نمایشی کشور (ایوب آقاخانی) بر ارزش و اعتبار این جشنواره افزوده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز ابراز کرد: جشنواره میرزا آقا تبریزی در گام های نخست خود توانسته نظر مثبت بسیاری از فعالان فرهنگی و نمایش کشور را جلب کند.

حجت الاسلام حمیدی در بخش دیگری از سخنان خود تبریز را سرچشمه ادبیات نمایشی ایران دانست و افزود: میرزا آقا تبریزی یکی از آغازگران نمایشنامه نویسی و اولین نمایشنامه‌نویس فارسی زبان ایران است؛ از این رو در راستای اهمیت‌ دهی به مواریث فرهنگی و بنیان‌گذاران هویت معاصر شهر تبریز، ناگزیر از پرداختن به چهره‌های موثر و رفع غبار فراموشی از یاد و نام آنها هستیم.

وی ادامه داد: ناگزیر از این جهت که اگر ما به عنوان حلقه واسط نسل‌های گذشته و آینده، چهره‌های تاثیرگذار در عرصه‌های فرهنگی و هنری را مورد غفلت قرار دهیم، در الگودهی به نسل جدید و ایجاد نمادهای شاخص حرکت به وضع مطلوب، دچار مشکل خواهیم شد و آنچه خود داریم از بیگانه طلب خواهیم کرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز اضافه کرد: به همین خاطر برگزاری این جشنواره، از سویی تاکید بر داشته‌های خودمان است و یادآوری جایگاه تبریز در تاریخ هنر و ادبیات کشور عزیزمان ایران و از سویی ترغیب جوانان به شناختن ریشه های فرهنگی و هویتی خود را به دنبال دارد.

حجت الاسلام حمیدی در بخش دیگری هم در رابطه با تولید محتوا در حوزه نمایشنامه نویسی اذعان داشت: موضوع تولید محتوا به شکل عام و تولید متون نمایشی به طور اخص، در نمایش کشور ما و به تبع آن تبریز، وضعیت مطلوبی ندارد.

وی با بیان اینکه هر کشوری نه به اجرای متون ترجمه، بلکه به متون تولیدی خود افتخار می‌کند و با این شاخصه در جایگاه نمایشی دنیا قرار می‌گیرد، ادامه داد: میزان غنای نمایشی هر مللی را می‌توان تنها از متون نمایشی بومی آن ارزیابی کرد، اگر چه منکر ارزش ترجمه و اجرای آثار نمایشی دیگر کشورها نیستم، اما بر این عقیده‌ام که این تولید متن نمایشی است که می‌تواند ما را در کنار سایر کشورهای مطرح در عرصه نمایش قرار دهد و تکیه بیش از حد به ترجمه، ما را در معرفی خود به جهان یاری نخواهد کرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز یادآور شد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی نه تنها خوب، بلکه حیاتی است چراکه این فستیوال ها در حقیقت تشویقی خواهند بود برای تولید متون نمایشی ملی و بومی مانند خونی در رگ‌های نمایش، همچنین باعث حیات و زندگی بیشتر این هنر باارزش و دارای قدمت خواهد شد.

حجت الاسلام حمیدی افزود: به نظر می‌رسد باید قدم اول را برداشت و بعد به راه‌های افزایش و توسعه آن اندیشید، در همین ابتدای راه هم، می‌توان از شاخص‌هایی سخن گفت که موجب تاثیرگذاری بیشتر چنین جشنواره‌هایی است که مطمئنا دست‌اندرکاران جشنواره به فکر آن هستند و به کار خواهند بست.

وی گفت: افزایش میزان نقدی جوایز با همکاری و همیاری حمایت‌کنندگان خصوصی و دولتی و نیز مشارکت بیشتر با مراکز علمی و دانشگاهی نمایش در کشور می‌تواند در ازدیاد میزان تاثیرگذاری این جشنواره کمک شایانی داشته باشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: تشکل های غیردولتی باید بیش از پیش، حضور خود را در عرصه‌های فرهنگی به اثبات برسانند.

حمیدی افزود: متاسفانه از سوی دیگر  سیاست‌های کشور در قبال سپردن امور فرهنگی به خود فعالان فرهنگ و هنر این کشور، در حد مطلوبی نبوده است به همین خاطر، با تمام نقص‌ها و یا مشکلات احتمالی که البته با شناخت من از تیم برگزاری شاهد هیچ نقصی  نخواهیم بود.

این مقام  مسئول گفت: جشنواره‌هایی که بی‌نیاز از بخش دولتی و برآمده از میان خود نیروهای فرهنگی؛ در کنار نهادهای دولتی اقدام به حرکتی خودجوش می‌کنند، حتما و به طور یقین از موفقیت‌های سرشاری برخوردار خواهند شد.

وی در بخشی هم در رابطه با برگزاری جشنواره میرزا آقا تبریزی به صورت فراملی اذعان داشت: برگزاری اولین دوره، میزان عمق و غنای کار را نشان خواهد داد و بعد نوبت ارائه کارنامه آن به بخش‌های دولتی تاثیرگذار و دخیل در مساله و جلب حمایت برای اجرای فراملی و فرامرزی آن است.

حجت الاسلام حمیدی خاطر نشان کرد: همان طور که می دانید برگزاری فراملی یک جشنواره مستلزم هماهنگی‌های بیشتری با بخش دولتی است، اما تجربه نشان داده که بخش خصوصی اگر قدم محکم و مطلوبی برداشته باشد بخش دولتی اشتیاق و آمادگی خود را برای حمایت این حرکت نشان داده است.

 




مطالب مرتبط

پیشکسوت تئاتر تبریز مطرح کرد

ابراهیم عباسعلیزاده: روند برگزاری اولین روز جشنواره سهند مطلوب بود
پیشکسوت تئاتر تبریز مطرح کرد

ابراهیم عباسعلیزاده: روند برگزاری اولین روز جشنواره سهند مطلوب بود

پیشکسوت عرصه تئاتر تبریز روند اجرای نخستین روز از برگزاری جشنواره تئاتر مناطقه‌ای سهند در تبریز را مطلوب دانست و با ابراز امیدواری درباره توسعه امکانات در تئاتر استان‌ها گفت امید که شاهد موفقیت‌های بیش از پیش باشیم.

|

پیام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

پیام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، در پیامی به مناسبت برگزاری جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند در تبریز، نوشت آنچه که امروز به عنوان هنر تئاتر متبلور شده و به منصه‌ ظهور رسیده، به واقع ثمره‌ اندیشه‌ انسان‌هایی فرهنگ مدار است که باورهای الهی،‌ انسانی و اجتماعی را ...

|

پیام استاندار آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

پیام استاندار آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

استاندار آذربایجان‌شرقی، در پیامی به مناسبت برگزاری جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند در تبریز، این رویداد را محلی برای نمایش تنوع و تعدد نگرش‌ها و ‌اندیشه‌ها دانست که فضایی مناسب را فراهم می‌کند تا اصحاب هنر در کنار هم قرار بگیرند.

|

گفت‌وگو با حسین اصل عبداللهی، مدرس، نویسنده و کارگردان تئاتر

برای شناخت بهتر، انسان را در پرانتز قرار دادم
گفت‌وگو با حسین اصل عبداللهی، مدرس، نویسنده و کارگردان تئاتر

برای شناخت بهتر، انسان را در پرانتز قرار دادم

حسین عبداللهی، مدرس و کارگردان تئاتر با نقل این جمله هوسرل که «برای شناخت هر پدیده‌ای، باید آن را در پرانتز قرار بدهیم»، می‌گوید برای شناخت و گذاشتن ذات انسانی در بوته آزمایش، در نمایش «پرانتز باز انسان پرانتز بسته»، وجود و ماهیت انسان را در پرانتز قرار داده است.

|

نظرات کاربران