در حال بارگذاری ...
با حضور رئیس اداره ارشاد مراغه و اعضای هیئت رئیسه انجمن هنرهای نمایشی استان

نشست صمیمی فعالان تئاتر مراغه برگذار شد

نشست اعضای هیئت رئیسه انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی با فعالین نمایش در شهرستان مراغه برگزار شد این جلسه با حضور رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مراغه، جمعی از هنرمندان تئاتری این شهرستان و اعضای هیئت رئیسه انجمن هنر های نمایشی آذربایجان شرقی برگزار شد.

به گزارش آذربایجان شرقی - مهرداد خردمند؛ در ابتدای این جلسه، احمد دادرس فیاضی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مراغه، ضمن عرض خوش آمد به حضار، برگزاری چنین جلسات و حضور اعضای هیئت رئیسه انجمن هنرهای نمایشی استان را باعث پیشرفت در تئاتر شهرستان ها دانست.

فیاض افزود: فعالیت های اخیر انجمن هنر های نمایشی و مباحث مربوط به تغییرات صورت گرفته در هیئت رئیسه، جرقه ایی شد تا بستری فراهم گردد برای دیدار و گفتگوى اعضای هیئت رئیسه و هنرمندان شهرستان ها؛ امروز به همین دلیل گرد هم جمع شده ایم تا افق های روشنی برای تئاتر مراغه ترسیم کنیم و آسیب های موجود را کاسته و رو به جلو حرکت کنیم.

وى تاکید کرد: هنر های نمایشی باید در کل استان و مراغه با امنیت کامل به کار خود بپردازد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد مراغه با اشاره به تاریخ هنر نمایش در مراغه تصریح کرد: ٥٠ سال است که مراغه صاحب تئاتر است و مرحوم منوچهر طهماسبی، فیروز سمیعی، هادی افتخار زاده، موسی زاده و فریدون ولایی ستاره های آسمان هنر مراغه هستند.

فیاض تاکید کرد: معمولا هر دو ماه، یک اجرای عمومى در مراغه روى صحنه می رود که امیدواریم با بالا رفتن سطح آموزشی و استقبال مردم، شاهد اجراهای عمومى بیشتری در مراغه باشیم.

فیاض ادامه داد: در کنار هنر فاخر باید به بحث آموزش هم پرداخت و نباید فراموش کرد که ایجاد فضای آموزشی قوى و برگزاری جشنواره های مستمر  ضرورت های تئاتر در مراغه است و باید به این دو نکته توجه ویژه ایی داشت.

وى در پایان صحبت های خود، مراغه را در شرف یک نوع بلوغ هنرى دانست و گفت: ٤ گروه نمایشی ثبت شده در مراغه مشغول به کار هستند که پتانسیل ایجاد یک گروه هم در تئاتر مراغه وجود دارد. ذائقه مردم تغییر کرده است و هنرمندان شهر باید آثار خود را برای مخاطبی ارائه دهند که فهیم است و کار ضعیف را از کار قوى تشخیص می دهد. پس هنرمندان باید سطح علمى و آگاهی خود را افزایش دهند، تا مخاطبان خود را از دست ندهند.

 

پس از صحبت های رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان مراغه، هنرمندان و فعالان تئاتر در مراغه به بیان دغدغه های خود پرداختند. مشکلات مالی، کمبود امکانات سخت افزاری،  عدم هماهنگی رابط انجمن هنرهای نمایشی با گروه ها از اهم مشکلات حاضرین بود. همچنین از طرف فعالان تئاتری در مراغه، از آنچه که سیاست های دوگانه شورای ارزشیابی و نظارت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نامیده شد، انتقادات متعددی صورت گرفت.

 

در ادامه این جلسه فریدون ولایی هنرمند پیشکسوت تئاتر مراغه، ضمن صحیح خواندن ورود ایراد به عملکرد شورای ارزشیابی و نظارت، این ایراد را معطوف به شهرستان خاص نخواند و افزود: این ایراد در سطح کشور به شوراهای ارزشیابی و نظارت وارد است و باید تجدید نظری اساسی در این مورد صورت گیرد. وى در ادامه ضمن اشاره به جشنواره تئاتر شهرستان مراغه گفت: یازدهمین جشنواره تئاتر مردم را پیش رو داریم که از اواخر بهمن ماه آغاز خواهد شد، لذا گروه ها و فعالین هنرى در تئاتر باید در هرچه بهتر برگذار شدن این جشنواره یکدیگر را یاری کنند.

 

احمد رجب پور، رئیس انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی، ضمن ابراز خرسندی از برگذاری این نشست، تئاتر مراغه را در استان دارای جایگاه ویژه دانست و افزود: مراغه با داشتن هنرمندانی در سطح کشور و همچنین فعالیت هنرمندان در خود این شهرستان، حساب ویژه ایی در تئاتر آذربایجان برای خود باز کرده است.

رجب پور  در پاسخ به برخی انتقادات در مورد رابط انجمن در مراغه گفت: برخی ایرادات و انتقادات به انجمن و هیئت رئیسه انجمن باز می گردد که امیدواریم در زمان معینی آن ها را رفع کنیم.

رجب پور افزود: ما در هیئت رئیسه انجمن آمادگی برگذاری آموزش در همه زمینه های تئاتری را داریم و تفاهم نامه ایی هم در همین مورد با انجمن دانش آموختگان تئاتر تبریز منعقد کرده ایم. لذا آماده دریافت تقاضا برای برگذاری ورکشاپ ها و نشست های آموزشی هستیم.

 

حمید بالغ، عضو هیئت رئیسه انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی، تعامل و اخلاق را در کنار هنر، عواملی دانست که تئاتر شهرستان به خصوص  مراغه، با رعایت آن ها می تواند گام های پیشرفت و رشد را سریع تر بردارد.

وى افزود: تاکید من بر روى گفتمان بین خانواده هنر در مراغه است. چرا که گفتمان باعث آسیب شناسی و رفع آسیب های موجود در تئاتر مراغه خواهد شد. بالغ گفت: چرخه معیوب در یک جایی باید متوقف شود و تمرکز روى اصل هنر و تئاتر متمرکز شود.

 

در ادامه فرناز فتح راضی، نائب رئیس انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی با تاکید بر جایگاه بالای مراغه در تئاتر آذربایجان، مراغه را از شهرستان هایی دانست که قابلیت ارائه به عنوان الگو را دارد.

وى افزود: تئاتر مراغه می تواند با ایجاد تعامل و همکارى با شهرستان های اطراف رونق را به روى صحنه های این شهرستان باز گرداند.

فتح راضی نیز همچون دیگر سخنرانان اتحاد هنرى ها را تنها راه تمرکز بر روى هنر و تئاتر و همچنین اولین گام برای ارتقای سطح علمی و تجربی در این شهرستان دانست.

وى در پایان ضمن اشاره به مواد موجود در آیین نامه شورای ارزشیابی و نظارت تصریح کرد: ایراداتی که شورا می تواند بر اجراها متوجه شود، نباید خارج از این بندها و خارج از این آیین نامه باشد




مطالب مرتبط

پیشکسوت تئاتر تبریز مطرح کرد

ابراهیم عباسعلیزاده: روند برگزاری اولین روز جشنواره سهند مطلوب بود
پیشکسوت تئاتر تبریز مطرح کرد

ابراهیم عباسعلیزاده: روند برگزاری اولین روز جشنواره سهند مطلوب بود

پیشکسوت عرصه تئاتر تبریز روند اجرای نخستین روز از برگزاری جشنواره تئاتر مناطقه‌ای سهند در تبریز را مطلوب دانست و با ابراز امیدواری درباره توسعه امکانات در تئاتر استان‌ها گفت امید که شاهد موفقیت‌های بیش از پیش باشیم.

|

پیام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

پیام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، در پیامی به مناسبت برگزاری جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند در تبریز، نوشت آنچه که امروز به عنوان هنر تئاتر متبلور شده و به منصه‌ ظهور رسیده، به واقع ثمره‌ اندیشه‌ انسان‌هایی فرهنگ مدار است که باورهای الهی،‌ انسانی و اجتماعی را ...

|

پیام استاندار آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

پیام استاندار آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

استاندار آذربایجان‌شرقی، در پیامی به مناسبت برگزاری جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند در تبریز، این رویداد را محلی برای نمایش تنوع و تعدد نگرش‌ها و ‌اندیشه‌ها دانست که فضایی مناسب را فراهم می‌کند تا اصحاب هنر در کنار هم قرار بگیرند.

|

گفت‌وگو با حسین اصل عبداللهی، مدرس، نویسنده و کارگردان تئاتر

برای شناخت بهتر، انسان را در پرانتز قرار دادم
گفت‌وگو با حسین اصل عبداللهی، مدرس، نویسنده و کارگردان تئاتر

برای شناخت بهتر، انسان را در پرانتز قرار دادم

حسین عبداللهی، مدرس و کارگردان تئاتر با نقل این جمله هوسرل که «برای شناخت هر پدیده‌ای، باید آن را در پرانتز قرار بدهیم»، می‌گوید برای شناخت و گذاشتن ذات انسانی در بوته آزمایش، در نمایش «پرانتز باز انسان پرانتز بسته»، وجود و ماهیت انسان را در پرانتز قرار داده است.

|

نظرات کاربران