در حال بارگذاری ...

کمبود جا موجب اعتراض علاقمندان تئاتر تبریز شد

محدودیت ظرفیت و کمبود جا در سالن‌های تئاتر تبریز به معضل آثار نمایشی در این شهر بدل شده بطوریکه اخیرا اعتراض علاقمندان و مخاطبان موجبات عذرخواهی کارگردان نمایش "کلفت ها" را به دنبال داشت.

به گزارش تئاتر آذربایجان شرقی، علی فتوحی کارگردان نمایش کلفت ها در پی اعتراض علاقمندان تئاتر شهر تبریز به محدودیت ظرفیت سالن اجرای این نمایش با صدور پیامی از مخاطبان این نمایش عذرخواهی کرد.

در پیام علی فتوحی آمده است: این جانب علی فتوحی کارگردان نمایش کفتها به خاطر کمبود فضا و ازدحام جمعیت در سالن تئاتر در این ایام از تمامی تماشاگران فهیم و صبور عذرخواهی می کنم و صمیمانه از همه دوستداران تئاتر بخصوص تماشاگران نمایش کلفتها تشکر می کنم.

امیدوارم در آینده تمهیدات مناسبی برای آسایش مخاطبان به خاطر استقبال خوب فراهم نماییم.

گروه تئاتر آینا افتخار می کند که پشتوانه ای به عظمت مخاطبان و مردم فهیم تبریز را دارد و تمام تلاشمان را می کنیم تا آثاری قابل تامل ارائه نمائیم.

نمایش «کلفت ها» نوشته «ژآن ژنه» با کارگردانی علی فتوحی و بازی سنا پورسعیدی، پریسا سهرابی، سمانه بابازاده از اول آذر در موسسه بین المللی الف، مجتمع فرهنگی ۲۹ بهمن تبریز اجرا می شود که با استقبال بالای مخاطبان و علاقمندان تئاتر روبرو بوده است.

این نمایش که تا روز 15 آذر اجرا خواهد شد با وجود محدودیت ظرفیت 100 نفره سالن در طول 10 روز بیش از هزار بلیط فروش داشته است که به دلیل محدویدت ارائه بلیط و کمبود جا اعتراض برخی مخاطبان را به دنبال داشته است.

نمایش کلفت ها، حکایت کلر و سولانژ، دو خواهر بسیار مهربان و صمیمی است که هر دو کلفت خانواده ای متمول در خانه مجلل هستند.

آنها زندگی دو گانه ای دارند، در غیاب خانوم یکی از کلفتها در نقش او فرو رفته و رویاهاى خود را از طریق بازی هاى مداوم شان به نمایش مى گذارند، بازی هایی که گویی برایشان بصورت آیینی درآمده است. بازی می کنند، می خندند و می گریند. اما به زودی در می یابند، با پوشیدن لباس های خانوم و استفاده از لوازم آرایش او نمی توانند سرنوشت محتوم خود را تغییر دهند.

روبرو شدن با این حقیقت، بر خشم فروخفته آنان، می افزاید و از اینکه توانسته‌اند با فرستادن نامه‌های جعلی، آقای خانه را به زندان انداخته و خانوم را پریشان کنند، به خود می‌بالند اما یک تماس تلفنی به آنها خبر بدی می دهد: آقای خانه، از زندان آزاد شده است.

کلفت ها وحشت زده، برای پنهان ماندن رازشان، نقشه قتل خانوم را می کشند، اما با تردید یکی از کلفت ها، نقشه شان عقیم مانده و خانوم از خانه بیرون می رود. کلفت ها در می یابند که قدرت کشتن خانوم خانه را ندارند، وقتی پی به این ناتوانی می برند به بازی های قبلی پناه می برند و سرانجام یکی از کلفت ها که در نقش خانوم فرو رفته، به دست دیگری کشته می شود.

«ژان ژنه»، نویسنده نمایشنامه «کلفت ها» شاعر، رمان‌نویس و نمایش‌نامه ‌نویس معروف فرانسوی است،  که «ژان پل سارتر» درباره زندگی و تحلیل آثارش، کتابی در ششصد صفحه به نام «ژنه مقدس» نوشته و منتقدان وی را بزرگترین شاعر درام نویس فرانسه، پس از جنگ می دانند.

نمایش نامه های ژنه از آثار شگرف دهه های پنجاه و شصت، قرن گذشته هستند، او در سال‌های آغازین زندگی، ولگرد و دزد خرده پا بود اما بعدها به نویسندگی روی آورد.

از آثار مهم «ژن ژنه» می توان به رمان‌های «معجزه گل سرخ»، «روزنگاری‌های دزد» و «بانوی گل‌های ما» و نمایشنامه های «سیاه زنگی ها»، «کلفت ها»، «بالکن» و «نظارت عالیه» اشاره کرد.

آثار ژنه نمایشگر عصیانی است بر ضد دنیای قراردادی و اجتماع دروغین، اجتماعی که با تمام قوا با آن به مقابله پرداخت و ارزش آن را به هیچ گرفت.

ژنه انسان عاصی و تنهای قرن بیستم بود، انسانی که می خواست در دنیایی که برای او نبود زندگی کند. وی در اواخر عمر شش ماه در اردوگاه‌های آوارگان فلسطینی زندگی و مخفیانه با «یاسر عرفات» در «امان» دیدار کرد، ژنه خاطرات این روزها و تجربه‌هایش را در کتابی به نام «زندانی عشق» نوشت که در ۱۹۸۶ پس از مرگش چاپ شد.




نظرات کاربران