در حال بارگذاری ...
داور بخش ترکی نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی عنوان کرد

برگزاری چنین رویداد هایی زبان ترکی را زنده نگه می‌دارد

سیروس همتی، داور بخش ترکی نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی عنوان کرد: کتاب این رویداد می تواند رفرنس یا مرجعی برای منبع تغذیه ی گروه های نمایشی باشد

به گزارش آذربایجان شرقی - مهرداد خردمند؛ سیروس همتی برگزاری نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی را اتفاقی مبارک دانست و افزود: برپایی این رویداد می تواند فرهنگ، آیین، ملی و مهمتر از همه زبان ترکی را برای همگان به ویژه نسل های بعدی زنده نگه دارد.

وی ابراز کرد: پیش از این داور و بازبین برخی از جشنواره های آذربایجان بوده ام که مایه بسی خرسندی است، در این رویدادها با چراهایی بسیار مواجه شده ام که یکی از آنها چرایی نبود آثاری به زبان ترکی با ویژگی های بومی و ملی بوده که در پاسخ اش گفته اند متن خوبی در حوزه نمایشنامه نویسی نداریم.

داور بخش ترکی نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی ادامه داد: این رویداد می تواند تاثیر بسزایی در راستای افزایش نمایشنامه های بومی داشته باشد و جواب چراها را به حداقل رساند.

همتی با اشاره به چاپ کتاب جشنواره اضافه کرد: فکر می کنم با چاپ متون نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی شاهد غنی سازی نمایشنامه خواهیم بود، از سوی دیگر این امر می تواند فرهنگ، آیین، مرامها و سنت ها را زنده نگه داشته و به نسل های بعدی انتقال دهد.

داور بخش ترکی نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی اذعان داشت: کتاب این رویداد می تواند رفرنس یا مرجعی برای منبع تغذیه ی گروه های نمایشی باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پتانسیل های فرهنگی تبریز در حوزه هنرهای نمایشی توضیح داد: تبریز دارای استعدادهای شکوفا و پتانسیل های قوی است، به نظر برگزاری این جشنواره می تواند دیار اولین ها را در سال های آتی به عنوان قطب و مرکز تئاتر شهرها و حتی کشورهای همجوار معرفی کند.

همتی این جشنواره را رویدادی جدی و مهم برای مجریان عرصه فرهنگ و هنر دانست و گفت: امیدوارم این جریان از سال های بعدی مورد حمایت نهادها و مسئولان ذیربط کشوری قرار گیرد چراکه این جشنواره می تواند جایگاه فرهنگ آذربایجان را حفظ کند.

داور بخش ترکی نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با آثار ارسالی توضیح داد: برخی از نمایشنامه نویسان بدون توجه به سرفصل و محورهای جشنواره در فراخوان آثار نامرتبطی برای داوری ارسال کرده بودند که جای بسی تاسف است.

وی ادامه داد: حال آنکه چندی از آنها نمایشنامه خوبی بود ولی اصلا فرهنگ آذربایجان و زبان ترکی در آن آثار قید نشده بود و حتی اثری از شخصیت های ماندگار دینی، مذهبی و ملی دیده نمی شد.

همتی اضافه کرد: به عنوان یکی از داوران نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی به هنرمندان این عرصه توصیه می کنم از سال های آتی آثار مرتبط به این رویداد بفرستند و سرفصل های فراخوان را رعایت کنند.

همتی خاطر نشان کرد: امیدوارم این جشنواره با حضور جوانان باانگیزه و همت مسئولین جایگاه خود را حفظ کرده و در راستای غنی سازی فرهنگ آذربایجان و زبان ترکی بیش از پیش موفق باشد




مطالب مرتبط

پیشکسوت تئاتر تبریز مطرح کرد

ابراهیم عباسعلیزاده: روند برگزاری اولین روز جشنواره سهند مطلوب بود
پیشکسوت تئاتر تبریز مطرح کرد

ابراهیم عباسعلیزاده: روند برگزاری اولین روز جشنواره سهند مطلوب بود

پیشکسوت عرصه تئاتر تبریز روند اجرای نخستین روز از برگزاری جشنواره تئاتر مناطقه‌ای سهند در تبریز را مطلوب دانست و با ابراز امیدواری درباره توسعه امکانات در تئاتر استان‌ها گفت امید که شاهد موفقیت‌های بیش از پیش باشیم.

|

پیام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

پیام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، در پیامی به مناسبت برگزاری جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند در تبریز، نوشت آنچه که امروز به عنوان هنر تئاتر متبلور شده و به منصه‌ ظهور رسیده، به واقع ثمره‌ اندیشه‌ انسان‌هایی فرهنگ مدار است که باورهای الهی،‌ انسانی و اجتماعی را ...

|

پیام استاندار آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

پیام استاندار آذربایجان‌شرقی به جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند

استاندار آذربایجان‌شرقی، در پیامی به مناسبت برگزاری جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند در تبریز، این رویداد را محلی برای نمایش تنوع و تعدد نگرش‌ها و ‌اندیشه‌ها دانست که فضایی مناسب را فراهم می‌کند تا اصحاب هنر در کنار هم قرار بگیرند.

|

گفت‌وگو با حسین اصل عبداللهی، مدرس، نویسنده و کارگردان تئاتر

برای شناخت بهتر، انسان را در پرانتز قرار دادم
گفت‌وگو با حسین اصل عبداللهی، مدرس، نویسنده و کارگردان تئاتر

برای شناخت بهتر، انسان را در پرانتز قرار دادم

حسین عبداللهی، مدرس و کارگردان تئاتر با نقل این جمله هوسرل که «برای شناخت هر پدیده‌ای، باید آن را در پرانتز قرار بدهیم»، می‌گوید برای شناخت و گذاشتن ذات انسانی در بوته آزمایش، در نمایش «پرانتز باز انسان پرانتز بسته»، وجود و ماهیت انسان را در پرانتز قرار داده است.

|

نظرات کاربران